Contact

Graag horen wij van u. Dialoog krijgt een hoog rapportcijfer.

Telefoon: +31 6 45300778                       E-mail: henk (at) eyemerge.nl                         KvK: 30195128

 

Achtergrond en ervaring Henk van Dasler

Mijn opleidingsachtergrond is werktuigbouw en bedrijfskunde, mijn ervaring ligt met name in de samenvoeging van deze twee: waar en hoe is (nieuwe) techniek zinvol te gebruiken, hoe kunnen medewerkers hun werk goed en beter doen met de inzet van technische hulpmiddelen. In technische omgevingen of projecten waarin techniek een belangrijke rol speelde, heb ik zowel inhoudelijk als leidinggevend met veel plezier een diversiteit aan innovaties en verbeteringen helpen realiseren.

Enkele voorbeelden:

Productielijnen dienden bij AT&T geheel anders ingericht te worden om een veel kortere en betrouwbaardere levertijd te bereiken. Hadden de veranderingen het gewenste effect? Het monitoringsysteem voor logistieke performance dat ik ontwikkelde, gaf snel inzicht.

– Kostenvermindering, verhoging van leverbetrouwbaarheid en toenemende product- en kwaliteitseisen waren drijfveren om productiegroepen binnen IHC Holland zelfstandiger te laten werken. Het trainings- en opleidingsprogramma om dit mogelijk te maken en dat ik opzette, werd door veel medewerkers en leidinggevenden als zeer positief ervaren.

– Bij een dochter van ABN Amro werd het werk voor diverse labels samengevoegd in één backoffice. De veranderende werkzaamheden en sterk verouderde administratieve systeem vereiste de invoering van een nieuwe ICT-applicatie alsmede het overdenken en realiseren hoe de nieuwe werkzaamheden eruit moesten zien. Als demand projectmanager ondersteunde ik de uitvoerende medewerkers hierbij.

– De levering van honderden uitzendkrachten aan technische en productiebedrijven in tijden van schaarste vraagt het nodige van arbeidsmarktcommunicatie en tegelijkertijd ook aan de selectie van kandidaten. Als Content-accountmanager sprak ik de taal van de klanten door mijn technische achtergrond. De klanten kregen de medewerkers die ze nodig hadden, in de gewenste aantallen en met de gevraagde kwalificaties.

– 3D-printen geeft veel nieuwe mogelijkheden en is voor velen meteen een probleem: wat te kiezen qua toepassingsgebied? En hoe pakt een en ander in de praktijk uit? Mijn assessments en testen in gebruikssituaties gaven veel helderheid: snel en zonder grote investeringen.

Meer maatwerk is een trend in veel sectoren. Makkelijk maatwerk ontwerpen en maken tegen aanvaardbare kosten is een ander verhaal. Voor een paramedisch hulpmiddel, te fabriceren met behulp van 3D-printen, ontwierp ik een software-module waarmee eenvoudig individuele aanpassingen kunnen worden gedaan in de ontwerpfase en door niet-technici. Het hulpmiddel zelf is getest bij een aantal gebruikers.